מוסכמות חברתיות ולחץ חברתי

02 במאי 2013, 20:00
מוסכמות חברתיות ולחץ חברתי

סדרת סדנאות בנושא שאיפות, עשיה וייעוד והאיזונים שבינהם

בעשורים האחרונים, באינטנסיביות של מרוץ החיים המודרניים, כאשר הכל אפשרי וזמין בזמן אמת ואנו נדרשים לחלוקת קשב וחשופים ללחץ מתמיד לביצוע משימות רבות בו זמנית, עולות שאלות שגם את ואתה בודאי חושבים עליהן לא מעט: כיצד לבחור נכון בין השאיפות, הדרישה לעשיה והתרומה לחברה וכל זאת בשילוב עם החיים הפרטיים. כאשר המטרה היא כמובן לבנות חיים מאושרים. צעירים ומבוגרים כאחד עומדים בצומת דרכים זו והדילמה הגדולה היא כיצד עושים זאת? על מה מוותרים? איך בוחרים?

מטרת סדרת הסדנאות המוצעת היא לעורר דיון ביקורתי ומעמיק על הגורמים המשפיעים על ההכרעות האישיות שלנו והדינאמיקה הפנימית שלהם. דיון כזה יכול לסייע להתקרבות אל האיזון החיוני שלנו עם עצמנו ולעזור לגשר בין המצב המצוי למצב הרצוי.

נושא השבוע: נעמת את הרגשת היעוד המקצועי והחברתי שלנו עם המוסכמות חברתיות והלחץ חברתי ונבחן את דרכי ההתמודדות אתם.

מנחת הסדנה: ד"ר אילנה עירון, חוקרת בתחום מדעי החיים ומנחת קבוצות

הסדנה הבאה: