אודות "אתנחתא"

אוניברסיטת תל אביב מזמינה אתכם להכיר את הקמפוס מקרוב ולהיחשף לאירועי אקדמיה, תרבות ויצירה צעירה ומגוונת

אתנחתא - בעקבות אלבומים ומחקרים פורצי דרך
סדרת אתנחתא - אלבומים ומחקרים פורצי דרך

"You May say I'm a Dreamer, But I'm Not the Only One..."

John Lennon

מהפכות. חידושים. הגויות. יצירות. מחשבות – ברוכים הבאים אל המקום שבו כל התהליכים האלה באים לידי ביטוי בכל אחד מאתנו: המסע בעקבות הלא נודע.

המסע מתרחש בקרבנו בכל רגע נתון. השאיפה להבין ולגלות דברים אינה שייכת רק לעולם האקדמיה - היא מנת חלקו של כל מי שמסתקרן, שואל ומתלבט.

באוניברסיטת תל אביב, המסע מוביל לתגליות מדעיות, לטכנולוגיות חדשות ולתיאוריות פורצות דרך. אלא שפריצות דרך מגיעות בתחומים שונים ולא רק במדע. אחד מהתחומים האלה הוא המוזיקה. בעבר הוגדרה על ידי פילוסופים יוונים והודים כצלילים המסודרים במאוזן כמלודיות או במאונך כהרמוניות, המוזיקה הלכה והתפתחה והתבססה כמה שאנו מכירים אותה כיום.

באירוע אתנחתא לשנה זו החלטנו לקשור בין עולם המוזיקה לבין המדע. החוקרים שלנו, שמחפשים את פריצות הדרך במחוזות לא ידועים מדי יום ביומו, יפלסו את דרכם בין הצלילים של אלבומי הרוק הגדולים ביותר, אלה שזנחו את המוכר והביאו איתם מהפכה בדיוק כשם שהחוקרים שלנו עושים. מהטקסטים, דרך התווים והלחנים, החוקרים שלנו ינסו לבחון את המחקר שלהם תחת סיפורי המסגרת המוזיקליים: חיפושיות ועכבישים. הירח ומאדים. מגפות ותרופות. נביאים ומשוגעים. כחול אמיתי וכל צבע שתבחרו. ועוד שלל רעיונות ודימויים שהביאו לעולם שבעת אמני ולהקות הרוק הגדולים ביותר.

אנו מזמינים אתכם לסובב את התקליט, להניח את המחט ולהישען לאחור.

התזמורת של אתנחתא מיד תתחיל לנגן.

רישום לניוזלטר

To prevent automated spam submissions leave this field empty.