מורשת היהדות ביצירה הקולנועית

02 במאי 2013, 18:00
מורשת היהדות ביצירה הקולנועית

סדרת "מורשת היהדות ביצירה הקולנועית" מטעם המרכז למורשת היהדות ע"ש צימבליסטה

הקרנת סרטה התיעודי של רחלי וסרמן, "בת הרב". רחלי וסרמן תיעדה שלוש צעירות, בנות לרבנים מפורסמים בקרב הקהילה הציונית-דתית, שגדלו בצלה של דמות דומיננטית, ובחרו בדרך אחרת.

לאחר הקרנת הסרט, רחלי וסרמן תדבר על סרטה התיעודי, המספק הצצה לנושא מדובר בלתי-נדוש בחברה הדתית. שלוש נשים צעירות שגדלו כ"כבנות של" ובחרו ללכת בדרך אחרת. הסרט מגולל מערכות יחסים מורכבות בין אב לבתו, על הצל שמטיל דמותו של האב, ועל החיפוש אחר מערכת יחסים ללא "דיסטנס". הסרט "בת הרב" זכה בפרס ע"ש עליזה שגריר, פרס קרן גשר ופרס ראשון לסרט תיעודי קצר בפסטיבל הסרטים בחיפה.

לאחר מכן תדבר פוריה גל-גץ, דוקטורנטית באוניברסיטת בר אילן, מחברת הספר הדתל"שים: מסע אל עולמם של דתיים לשעבר, אוסף ראיונות ומחקר שערכה המחברת עם יוצאים בשאלה, שגדלו והתחנכו בחברה הציונית דתית, ובחרו לעזוב. ניסיון לשרטט את דמותם, ולבדוק את החוויה הדתל"שית, תת-מגזר המתבטא בשפה משלו.

המרכז למורשת היהדות ע"ש צימבליסטה, 2.5.2013, 18:00