לוחמת סייבר- איום וירטואלי או מציאותי?

מר רם לוי ירצה על הסכנה הממשית שמהווה לוחמת הסייבר לתשתיות בעידן הטכנולוגי

14 במרץ 2013, 18:00
דיזינגוף סנטר
לוחמת סייבר- איום וירטואלי או מציאותי?

פגיעה במערכת חשמל, ביוב, מים או לוויינים דרך מחשבים אינה פתיחה אפוקליפטית של סרט מדע בדיוני, אלא איום ממשי, שעשוי להסב נזק משמעותי לכלכלה, לביטחון ולהיבטים נוספים בחיי היומיום. באמצעות לוחמת סייבר אפשר לפגוע בתשתיות אלו  כי כולן נשלטות על ידי מחשבים, רשתות ומערכות משובצות מחשב מסוגים שונים. הפגיעות של מחשבים אלו משמעותה פגיעות אפשרית של מרקם ולכן מהווה איום אסטרטגי במהותו - על מערכות חיים חיוניות לחיי היומיום.

אודות רם לוי:

• יועץ סייבר של המועצה הלאומית למחקר ופיתוח ועמית בסדנת יובל נאמן למדע טכנולוגיה וביטחון באוניברסיטת תל אביב. מתמחה ביטחון ומדיניות סייבר, השפעה בסייבר וביטחון בחלל.
  • ב 2011 שימש מזכיר המיזם הקיברנטי הלאומי לגיבוש תוכנית סייבר לאומית עבור ראש הממשלה.
  • ב 2010 היה שותף לצוות הנשיא לגיבוש מדיניות החלל האזרחית של ישראל ובין כותבי הדו"ח.
  • משמש כחבר בוועדה הלאומית לקידום המחקר והפיתוח בתחום הסייבר. חבר בוועדה הלאומית לקידום המחקר והפיתוח בתחום הסייבר ובפורום הסייבר הבכיר של סדנת יובל נאמן באוניברסיטת תל אביב.

ההרצאה תתקיים בדיזינגוף סנטר בתל-אביב, בנין B, מתחם "קפנטו", בשעה 18:00

הכניסה חופשית