בין פיקוד להגנה

היבטים חדשים בדמותו של מרדכי אנילביץ'

11 באפריל 2013, 20:00
בין פיקוד להגנה

מרדכי אנילביץ', מפקדו הנערץ של הארגון היהודי הלוחם (אי"ל) במרד גטו ורשה הוא אחת הדמויות המרכזיות והמוכרות בתולדות היהודים בשואה. אולם, עיון מחודש במסמכים השונים מימי המרד כמו גם מהחודשים שקדמו לו, ובחינה מדוקדקת של עדויות לוחמי המרד שנגבו במשך השנים מעלה מספר שאלות יסודיות ביחס לתפקידו ולסמכויותיו בתוך האי"ל.

במהלך ההרצאה אבקש לבחון את תהליך הפיכתו של אנילביץ' למפקד האי"ל תוך עיון בשאלות שונות ובהן מתי ומדוע מונה אנילביץ לראש הארגון ומה היתה המשמעות האמתית של הנהגתו. הכרת מרקם היחסים שנתקיימו באי"ל בחודשי האביב של שנת 1943 יכולה לסייע להבנה טובה יותר של מרד גטו ורשה עם ציון שבעים שנה לפריצתו.

מרצה: ד"ר חוי דרייפוס, הפקולטה למדעי הרוח