חמש מאות שנות מהפיכה מדעית: מקופרניקוס ועד לאנרגיה האפלה ביקום

פרופ' עמיר לוינסון, סדרת הרצאות בנושא המהפיכה המדעית

09 במאי 2013, 20:00
חמש מאות שנות מהפיכה מדעית: מקופרניקוס ועד לאנרגיה האפלה ביקום

הסדרה תסקור ציוני דרך היסטוריים במסע המדעי המרתק שהחל עם המהפכה הקופרניקאית במאה ה-16, והוביל לפרשת הדרכים בה מצוי המדע כיום, בעקבות תגלית החומר האפל והאנרגיה האפלה ביקום.

ההרצאה הראשונה בסדרה: "קופרניקוס שובר מוסכמות"-
פרסום ספרו של קופרניקוס "על תנועת גרמי השמיים" בשנת 1543, הוביל לשינוי בחשיבה האנושית, ולתחילתה של מהפכה מדעית ותרבותית באירופה.

בהרצאה זו נסקור את התפיסה שקדמה למהפכה, שהייתה מבוססת על פילוסופיית הטבע של אריסטו, וכיצד הובילה עבודתו של קופרניקוס  לערעור הדוגמה האריסטוטלית ולתחילתה של העת החדשה.

מרצה: פרופ' עמיר לוינסון, ראש החוג לאסטרופיזיקה, בית הספר לפיזיקה, הפקולטה למדעים מדויקים

הרצאות הסדרה:

9.5.2013     הרצאה ראשונה- קופרניקוס שובר מוסכמות

16.5.2013   הרצאה שניה-  אסטרונומיה חדשה: ברהה, ברונו, קפלר והאליפסות

30.5.2013   הרצאה שלישית- לידתה של הפיזיקה הקלאסית

6.6.2013     הרצאה רביעית- שנת הפלאות: אינשטיין משנה את פני המדע

13.6.2013   הרצאה חמישית- יחסות כללית, טעותו הגדולה של אינשטיין וגילוי האנרגיה האפלה