חמש מאות שנות מהפיכה מדעית: מקופרניקוס ועד לאנרגיה האפלה ביקום

פרופ' עמיר לוינסון, סדרת הרצאות בנושא המהפיכה המדעית

13 ביוני 2013, 20:00
יחסות כללית, טעותו הגדולה של איינשטיין וגילוי האנרגיה האפלה

הסדרה תסקור ציוני דרך היסטוריים במסע המדעי המרתק שהחל עם המהפכה הקופרניקאית במאה ה-16, והוביל לפרשת הדרכים בה מצוי המדע כיום, בעקבות תגלית החומר האפל והאנרגיה האפלה ביקום.

ההרצאה האחרונה בסדרה: "יחסות כללית, טעותו הגדולה של איינשטיין וגילוי האנרגיה האפלה"

בהרצאה זו נסקור נקודות ציון חשובות בהתפתחות תיאוריית המפץ הגדול; מפרסום תורת היחסות הכללית ב-1915 ועד לגילוי החומר האפל והאנרגיה האפלה בסוף המאה ה-20, גילוי שמציב את מדע הפיזיקה על פרשת דרכים נוספת.

מרצה: פרופ' עמיר לוינסון, ראש החוג לאסטרופיזיקה, בית הספר לפיזיקה, הפקולטה למדעים מדויקים

הרצאות הסדרה:

9.5.2013     הרצאה ראשונה- קופרניקוס שובר מוסכמות

16.5.2013   הרצאה שניה-  אסטרונומיה חדשה: ברהה, ברונו, קפלר והאליפסות

30.5.2013   הרצאה שלישית- לידתה של הפיזיקה הקלאסית

6.6.2013     הרצאה רביעית- שנת הפלאות: אינשטיין משנה את פני המדע

13.6.2013   הרצאה חמישית- יחסות כללית, טעותו הגדולה של אינשטיין וגילוי האנרגיה האפלה