יריד חובק עולם World Wide Fair

11 באפריל 2013, 18:00
יריד חובק עולם World Wide Fair

אוצרת התערוכה: רחל זיו

מסורת קיום שווקים וירידים היא מהעתיקות בעולם, וחובקת עמים וארצות. מקומו של היריד בחיי העמים והקהילות חשוב ביותר. זה המקום בו נערכו אירועי חג טקסיים, עצרות עם, אירועים עממיים, קניות ושעשועים, הודעות מהרשות והשלטון, מפגשים חברתיים ועסקיים, ופתיחת מבני ציבור ומבנים דתיים. ביריד פרח המסחר וחצה גבולות, תרבויות ומדינות.

ירידים נפתחו עקב חגיגות ומאורעות הקשורים בעונות השנה ובתנובת הארץ, כמו בציר ענבים, קציר ואסיף, ועליהם נוספו חגים דתיים. לרוב, התקיימו הירידים במקומות קבועים: בכיכר העיר, בגנים ציבוריים, ברחבות ציבוריות ובמבני ציבור. הירידים לווו בדרך כלל במופעי רחוב, מופעי קרקס וליצנות. היריד הוא הלב הפועם של המקום בו הוא מתקיים.

מיקום התערוכה: אולם הספרים השמורים, הספרייה למדעי החברה ולניהול. פתוח עד שעה 20:00

World Wide Market/ Curator: Rachel Ziv

Markets and fairs are part of a long standing tradition among the peoples and nations of the world. The fair holds an important place in the lives of peoples and communities. This is the place where much community activity takes place such as religious festivals, public gatherings, announcements by local government authorities, social and business meetings and of course shopping and entertainment. At the fair, commerce blossoms and crosses borders, cultures and countries.

Location: The Brender-Moss Library for Social Sciences and Management, open until 8pm.