לחפור את גן עדן

פרופ' עודד ליפשיץ ירצה על הגילוי המרתק של הגן הקסום שהקימה האימפריה הפרסית ליד ירושלים

04 באפריל 2013, 19:00
לחפור את גן עדן

בשש עונות חפירה שנערכו ברמת רחל נחשף הארמון המפואר ביותר שהוקם ביהודה בתקופת המקרא ולצידו גן מהודר, שבו בריכות, מרזבים, תעלות ושפע של עצים וצמחים, חלקם נדירים ביותר, שהובאו ממרחקים ובוייתו במקום לראשונה בתולדות ארץ ישראל. מסקנתנו מהחפירות היא שהארמון שימש כמרכז המנהל של יהודה בעת שהיתה תחת שלטון האימפריות הגדולות – אשור, בבל ופרס. בימי מלכי פרס אף שימש המקום כמקום מושבו של המושל בפחוות יהודה.

בהרצאה זו יציג פרופ’ עודד ליפשיץ, ראש המכון לארכיאולוגיה באוניברסיטת תל אביב ומנהל החפירות ברמת רחל את ממצאי החפירה בצד הפירוש של ממצאים אלה.