הכלה הסורית

הכלה הסורית

הסרט יוקרן באולם לב, בנין שנקר

בימוי: ערן ריקליס

מונה היא כלה דרוזית בת 24 ממג'דל שאמס עומדת לחצות את הגבול בין ישראל לסוריה ולהנשא לטלאל, שחקן ומגיש תוכניות בטלוויזיה הסורית. היא תהפוך לאזרחית סורית ותיאלץ להיפרד ולהינתק ממשפחתה האהובה. הסרט מתאר את יום החתונה משעות הבוקר בו מתכנסת המשפחה ועד שהכלה מוצאת את עצמה לכודה בשטח ההפקר שבין שערי הגבול בין סוריה לישראל.

במשך היום הזה ימצאו בני המשפחה את עצמם בהתמודדות בינם לבין עצמם ובינם לבין הכוחות הפועלים סביבם. זה סיפור על מחסומים פיזיים ורגשיים ועל הרצון לחצות אותם. זה סיפור על חתונה שעד הרגע האחרון לא ברור אם אכן תתקיים בשל אטימות ביורוקרטית, דעות קדומות, אדישות ואולי בגלל ה''מצב''. יום חתונתה של מונה הוא אולי היום עצוב בחייה, אך גם יום המלא ברגעי חסד לה ולאנשים המעורבים משני צידי הגבול.

*נפתח עם הקרנה של סרט קצר בחסות הפסטיבל הבינ"ל לסרטי סטודנטים:

אודישן\ אתי ציקו, 2010

במאית אשר מעוניית לביים סרט על מפגש בין בחורה יהודיה לבחור ערבי מזמנת לאודישן שחקן ערבי. מהם גבולות האודישן? היכן נגמר הסרט ומתחילה המציאות? איפה עובר הגבול בין בדייה לאמת, והחיץ שקיים בין דמות לזהות? אורך הסרט: 15 דקות