ממי ירשנו את העברית שלנו

פרופ' חיים כהן, ראש בית הספר למדעי היהדות, על מקורות השפה העברית

30 במאי 2013, 21:00
ממי ירשנו את העברית שלנו

העברית היא שפה עתיקה שימיה כשלושת אלפים שנה ויותר. מאז סוף המאה השנייה לספירה ובמשך כאלף ושבע מאות שנה לא שימשה העברית בדיבור חי אלא הייתה לשון תרבות בלבד, בעיקר לשון קודש.

העברית החיה שלנו היא פרי מעשה נועז של יחידים, בראשם אליעזר בן יהודה, שתחילתו בארץ ישראל של סוף המאה התשע-עשרה. תחייתה של העברית בדיבור פה הסתייעה בעיקר במערכת החינוך המתהווה ביישוב החדש בארץ, והיא - לצד הקמת מדינת ישראל - אחת משתי ההצלחות הגדולות של התנועה הציונית.

ההרצאה תענה על השאלה מה הם הקווים העיקריים של העברית החיה הזאת, וכיצד היא נקשרת אל העברית של הדורות הרבים שקדמו לה.

על המרצה, פרופ' חיים כהן:

• ראש בית הספר למדעי היהדות
  • פרופסור ללשון העברית בחוג ללימודי התרבות העברית
  • חוקר של תיאור לשון חז"ל ותיאור המסורת האשכנזית בקריאתה של ספרות חז"ל ובתפילה
  • חבר האקדמיה ללשון העברית ועורך המילון ההיסטורי ללשון העברית של האקדמיה.