סין המתפתחת וישראל

הרצאתו של פרופ' אהרון שי

13 ביוני 2013, 19:00
סין המתפתחת וישראל

בהרצאה ידון המרצה בעלייתה של סין לאחר שנים ארוכות שבהן הייתה מושפלת על ידי המעצמות ואוצרותיה נוצלו ללא פיצוי ראוי.

סין החדשה, בעיקר בשנים האחרונות, בעידן המכונה "הדלת הפתוחה", פרצה בתחומי הכלכלה, החינוך הגבוה ובתחומי הבניה והתשתיות. מעמדה בזירה הבינלאומית איתן ורזרבות מטבע החוץ שלה הן כאלה שמדינות מבוססות לכאורה באירופה ובעולם משחרות לפתחה על מנת לקבל סיוע. במידה רבה ניתן לומר שגלגל ההיסטוריה השלים סיבוב מלא.

יוזכרו כאן גם יחסי ישראל סין מראשית ימיהן של שתי המדינות העתיקות המתחדשות בשלהי שנות הארבעים ועד ימינו. תשאל השאלה האם עלייתה המטאורית של סין מחייבת את מדינת ישראל לשקול באורח יסודי את מדיניותה האזורית, הגלובלית-כלכלית.

מרצה: פרופ' אהרון שי, רקטור אוניברסיטת תל-אביב