מסתרי ההרמון העת'מאני

דימוי מול מציאות

02 במאי 2013, 18:00
מסתרי ההרמון העת'מאני

הפקולטה לאמנויות ע"ש יולנדה ודוד כץ  שמחה להזמינכם להשתתף בפעילותיה הרחבות והמגוונות  מתחום התיאטרון, קולנוע וטלוויזיה, תולדות האמנות,  אדריכלות, ומוזיקה עם מיטב המרצים והחוקרים  ומיטב פעילויות ומפגשים.

הדימוי המערבי של ההרמון העת'מאני ניזון מתפיסות אוריינטליסטיות שטרם התפוגגו. דימוי זה של בית תענוגות דקדנטי, בו מאות נשים מעבירות את ימיהן בבטלה, בטיפוח עצמי ובציפיה ללילה עם הסלטאן – אין בינו ובין המציאות ששררה בין כתלי ההרמון, דבר.

במסגרת ההרצאה נבחן בקצרה את הדימוי המערבי כפי שהוא בא לידי ביטוי בעיקר אצל הצייר הצרפתי המפורסם, Ingres ומולו נציב את חיי הנשים בהרמון כפי שאכן התנהלו וזאת על-פי מקורות עת'מאניים בני התקופה ובחינה של הארכיטקטורה של ההרמון.

מרצה: ד"ר נעמי הגר, החוג לתולדות האמנות