הרצאות החודש ב"אתנחתא" - מוזיאון הטבע

אודיטוריום סמולרש
ללא תשלום
הרצאות החודש ב"אתנחתא" - מוזיאון הטבע

האירוע החותם את סדרת אתנחתא לשנה זו יהיה בסימן מוזיאון הטבע.

באירוע נחשוף תכנים ראשונים ותכניות לקראת פתיחת מוזיאון הטבע הראשון בישראל בשנה הבאה!

בלובי וברחבה החיצונית:

17:00-19:00

הפנינג לכל המשפחה ברחבה החיצונית ובלובי של אודיטוריום סמולרש. הפעילות ברישום מראש וללא תשלום .

צוות מוזיאון הטבע ע"ש שטיינהרדט בהדגמות ובהסברים על בעלי חיים מסוגים שונים: יונקים, ציפורים, חרקים, אלמוגים ועוד.

בנוסף, תהיה הצגה לילדים בנושא טבע, סדנאות יצירה אקולוגיות, הפעלת בלונים בהשראת בעלי חיים ועוד שלל הפתעות מעניינות.

באולם המליאה:

18:00

הרצאות קצרות בנושאי טבע מפי חוקרי אוניברסיטת תל אביב ומוזיאון הטבע ע"ש שטיינהרדט. הכניסה בהרשמה בלבד.

ברכות לרגל סיום אירועי אתנחתא לשנת תשע"ו מפי פרופ' יוסף קלפטר, נשיא אוניברסיטת תל אביב.

הצגת מוזיאון הטבע ע"ש שטיינהרדט: פרופ' תמר דיין

המחלקה לזואולוגיה, הפקולטה למדעי החיים ע"ש ג'ורג' ס' וייז, ויו"ר מוזיאון הטבע ע"ש שטיינהרדט

ד"ר רחל שריג, ביה"ס לרפואת שיניים, ע"ש מוריס וגבריאלה גולדשלגר: "יצירה מן העבר"

ד"ר לידר ספיר-חן, החוג לארכיאולוגיה ותרבויות המזרח הקדום, הפקולטה למדעי הרוח ע"ש לסטר וסאלי אנטין: "מעבר מציידים לקטים לביות חיות"

פרופ' ישראל פינקלשטיין וד”ר מירב מאירי, החוג לארכאולוגיה ותרבויות המזרח הקדום, הפקולטה למדעי הרוח ע"ש לסטר וסאלי אנטין"פלישתים וחזירים: על DNA קדום והגירה בימי קדם"

ד"ר נטע דורצ'ין, המחלקה לזואולוגיה, הפקולטה למדעי החיים ע"ש ג'ורג' ס' וייז"לאלוהים יש חיבה מיוחדת לחיפושיות"

ד"ר רועי הולצמן, המחלקה לזואולוגיה, הפקולטה למדעי החיים ע"ש ג'ורג' ס' וייז"סיפורי דגים: מי שומר על שוניות האלמוגים?"

ד"ר סיגל שפר, המחלקה לזואולוגיה, הפקולטה למדעי החיים ע"ש ג'ורג' ס' וייז​: "ספוגים: חלון לים התיכון"

20:30  סרט באורך מלא:

An Inconvenient Truth (2006)

סרטו הדוקומנטרי של דייויס גוגנהיים, המביא את מסע הצלב של סגן נשיא ארצות הברית לשעבר, אל גור, נגד פשעי זיהום האוויר ובעד מודעות לעניין התחממות כדור הארץ.

22:00  סיום משוער