אירועי אתנחתא תשע"ט

אוניברסיטת תל אביב מזמינה אתכם למסע בזמן - מן העבר אל הלא נודע - באירועי אקדמיה, תרבות ויצירה צעירה ומגוונת

אתנחתא במנהרת הזמן
סדרת אתנחתא - מנהרת הזמן, מהעבר אל הלא נודע

"אם מסע בזמן אפשרי - איפה התיירים מהעתיד?"   סטיבן הוקינג

מי לא הפליג לפחות פעם אחת על כנפי הדימיון וחשב לעצמו כמה מופלא יכול היה להיות ביקור בתקופה אחרת. האפשרות של מסע בזמן מציתה דימיון של חוקרים, אנשי מדע ואנשי רוח כאחד כבר שנים. ספרים רבים ותיאוריות נכתבו בנושא, סרטים וסדרות הוצגו בפני הקהל הרחב בזה אחר זה וטמנו את זרע הסקרנות וההרפתקנות בכל אחד מאתנו, את המחשבות על בדיעבד, ואת השאיפה לשיפור פני העתיד.

מהפכות, חידושים, הגויות, יצירות, ומחשבות – כל אלה באים לידי ביטוי בכל אחד מאתנו במסע אינסופי בעקבות הלא נודע. המסע מתרחש בקרבנו בכל רגע נתון, והשאיפה להבין ולגלות דברים אינה בלעדית לעולם האקדמיה. היא מנת חלקו של כל מי שמסתקרן, שואל ומתלבט.

אירועי אתנחתא של שנת תשע"ט מבקשים לקחת אותנו אל מסע מדעי מרתק, והפעם באמצעות מכונת זמן שתנוע בין עתיד ועבר בעקבות גילויים ורעיונות ששינו וישנו את פני העולם.

מה ג'ורג' אורוויל היה אומר אם היה יודע שספרו 1984 יהפוך ממדע בדיוני למציאות? לאן הוביל אותנו השיבוט הראשון של בעל חיים בשנות ה-50 של המאה ה-20? האם בעקבות הצעד הראשון על הירח כיבוש המאדים הוא רק עניין של זמן? ומה לגבי הרלוונטיות של השמאל וימין בפוליטיקה בעתיד?

אנו מזמינים אתכם לארוז את כל מה שאתם צריכים לנסיעה בזמן, לבחור יעד, ולהדק חגורות. המסע עומד להתחיל!

רישום לניוזלטר

To prevent automated spam submissions leave this field empty.