עפים עליכם!

גלו מה החוקרים של אוניברסיטת תל אביב חושבים על אבקת פיות, כנפיים ותעופה

מחקרי תעופה ואווירודינמיקה באוניברסיטת תל אביב

"רק חשבי על הדברים השמחים, והלב שלך יטוס על כנפיים לנצח, אל ארץ לעולם לא"

מפי דמותו של פיטר פן

 

מאז ומתמיד הייתה למין האנושי סקרנות מיוחדת לתעופה וכמיהה עזה לפרוש כנפיים ולהמריא אל על. בספרו של ג'יימס מתיו ברי, פיטר פן, אבקת פיות ומחשבות שמחות הן המתכון המנצח כדי לעוף. במציאות, לצערנו, הדברים לא כל כך פשוטים.

 

מחקרים ארוכים ומתמשכים הובילו את המין האנושי למציאת פתרונות שונים להתגבר על כוח המשיכה ולהרים את הרגלים מהקרקע. בשנת 1783 בוצעה בפריז הטיסה הראשונה בכדור פורח אשר היה כלי הטייס הראשון בהיסטוריה. מאה ועשרים שנה לאחר מכן, בשנת 1903, האחים רייט ביצעו את הטיסה הממונעת המוצלחת הראשונה.

 

כיום, חקר הטיס יצירתי וחדשני מתמיד, ומלבד לתחבורה, הוא משפיע על חיינו במגוון תחומים כמו חקלאות, ביטחון, בריאות, כלכלה ומסחר, חקר החלל ועוד.

 

חוקרי אוניברסיטת תל אביב עוסקים בחקר התעופה מזוויות שונות ומרתקות:

 

בבית הספר להנדסה מכנית בפקולטה להנדסה ע"ש איבי ואלדר פליישמן, קיימות מעבדות מחקר ומעבדות הוראה החוקרות נושאים ספציפיים בתחום, לדוגמא המעבדה לאווירונאוטיקה בניהולו של פרופ' אברהם זייפרט אשר פועלת כבר מראשית שנות ה-70. המעבדה היא בין המובילות בעולם בחקר זרימת אוויר ומצוידת במכשור חדיש יחיד מסוגו בישראל.

 

לכתבה המלאה ב-Ynet

 

חוקרים במחלקה לזואולוגיה שבפקולטה למדעי החיים ע"ש ג'ורג' ס וייז, משתמשים בביומימטיקה, הם לומדים ממנגנוני התעופה של בעלי חיים ונעזרים בנתונים על מנת לתכנן את כלי הטיס של העתיד.  ד"ר גל ריבק, שהוביל את המחקר אודות המראת כנימת עש הטבק, בסיועו של הסטודנט איל דפני, מסביר: "במעבדה שלי אנחנו מתמקדים בתחום הביומכניקה של התעופה בבעלי חיים. בין היתר אנו מנסים לברר כיצד משפיע גודל גופו של בעל החיים על האווירודינמיקה שלו, ואיך ניתן לחקות יצורים מעופפים כדי לתכנן כלי טיס טובים יותר".

באירוע אתנחתא האחרון לשנת תשע"ז, תוכלו לשמוע מקרוב את פרופ' זייפרט וד"ר ריבק מספרים על המחקרים שלהם ועל החידושים בתחום.

 

האירוע יערך בהשראת סיפור המסע של פיטר פן, ונעסוק בו בנושאים נוספים מהספר, כגון: פיראטים, פיות, איך להישאר צעירים לנצח ועוד.

 

לפירוט ההרצאות באירוע >

 

 

רישום לניוזלטר

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>